Håll er borta från vägar,

stora grusplaner,småvägar,skogsvägar och ängar....

för idag var jag ute och övningskörde för första gången och jag har fått mersmak för det redan:D Fast än så länge så håller vi till på en äng i skogen så ni kan vara lugn i sisodär,vad ska vi säga? typ ett år kanske? nej,skämtosido så hoppas jag att jag kommer ut på en väg innan dess.
Men allt som allt gick det mycket bra idag. Körde många rundor på åkern/ängen och sen körde jag en bra bit på en skogsväg så jag är mucho happy:D

Kanske ska ta och leta upp mina teoriböcker snart,men hur många regler behöver man på en åker. Möjligtvis högerregeln om en älg ska passera över åkern eller utfartregeln om ett rådjur kommer från en utfart i skogen. Ja,och inte att förglömma att man vet hur man fickparkerar mella en ätande älg och ett rådjur. Väldigt viktigt att komma ihåg.

Ja,och om ni undrar över mitt färdmedel så skulle man ju kunna tro att det skulle vara en liten lila bil med guldiga dekaler. Men ack så ni bedrog er för jag valde skogsbilen idag. Tänkte att jag inte skulle lorta ner den andra lilla lila bilen.

 

Nej,nu är det akututtagning av linser så jag inte tappar ögonen också.

Sov gott!

Ett livstecken

Jag tänkte bara säga att jag lever och har inte gått under jorden. Men annars har jag inte nått intressant att skriva för just nu gör jag ingenting. Jag ligger i sängen och har kollat på två avsnitt av 16 and pregnant på MTV:s hemsida. Inte så hårt liv direkt;)

Nej,nu ska jag ta och göra något vettigt.

PS.Har ni noterat att det är mindre än 30 dagar till gymnasie? YEEEEAAAAAAAHH!



Varför Blogg?

Jag har funderat hela dagen på en sak. Varför ska man ha en blogg egentligen? Sälvklart så förstår jag att har man en trädgårdblogg så lägger man ut bilder och berättelser om sin prunkande trädgård,i matbloggarna hittar man diverse olika kulinariska senationer och i modebloggarna blir man uppdaterad vad som är det senaste och om man ska ha uggs eller inte denna säsong.

Men dit jag vill komma är de personliga bloggarna. Som min tillexempel. Ja,det finns många exemplar av dessa och alla känner nog till några stycken minst. Jag tycker att dessa bloggar är de mest intressanta. Man får reda på vad personen i fråga gör om dagarna och lite annat ditt och datt. Hur det var på semesterna och man får se egentagna bilder osv osv. Ni förstår säkerligen vad jag menar.
Nu är bara fråga,hur personliga är dessa bloggar? Jag tror att man bara lägger ut en liten del av sitt liv. Bara en ytlig del som många skulle kunna lista ut ändå. För hur många skulle vilja hänga ut sin familj och sina vänner och nära och kära i bloggen? Självklart är jag jättearg på mamma ibland men jag skulle aldrig komma på tanken att hänga ut henne i bloggen som något elakt monster. Man vill helt enkelt inte och gör det av respekt för andra och till sig själv.

I en blogg så kan man få intrycket att vissa människor jämt är glada och positiva. Aldrig har en dåliga dag. Men vi alla vet ju att alla människor har ups and downs. Till och med de som alltid verkar glada. 

Så varför har man en blogg egentligen? Tro nu inte att jag ställer bloggen som ett hatobjekt,snarare tvärtom. För var skulle jag annars ha skrivit detta och delat med mig av mina funderingar. 

Så vad tycker ni,hur mycket ska man dela med sig i en blogg och är det rätt att hänga ut människor i sin blogg?
Komentera för jag vill höra hur ni resonerar! 

Boktips?




Nu har jag precis läst klart En shopaholic får en syster av Sophie Kinsella. Före den var det En shopaholic säger ja av samma författare. Kan varmt rekommendera dem. De är lite beroendeframkallande. Väntar bara på att nästa i serien ska komma som pocket.
Men nu är ju frågan vad jag ska läsa nu? Med Elle fick jag en bok skriven av Marian Keyes,"är det någon där". Verkar vara en serien om flera böcker som handlar om några systrar.
Vet ni något om de sistnämda böckerna eller har ni någon annan bra bok att rekommendera?

Sara

Idag har jag namnsdag och jag hade totalt glömt bort det. Mamma kom och sa grattis i morse och då gick det upp ett ljus. Till min stora förtjusning så fick jag apelsinkrokantchoklad och pengar:D

Kvinnonamnet Sara, Sarah är ett semitiskt (abessinska, arabiska, araméiska, assyriska, hebreiska hebreiska) namn som betyder "furstinna" eller "prinsessa".
I Gamla Testamentet var Sara Abrahams hustru som födde honom sonen Isak vid 90 års ålder. Namnet har använts i Sverige sedan mitten på 1400-talet och kom in i almanackan redan på 1600-talet. Namnet var mycket populärt på 1980-talet. Åren 1989 och 1990 var Sara det vanligaste flicknamnet. Även om populariteten sedan dess har avtagit något är det fortfarande ett mycket vanligt namn.
Namnsdag: 19 juli där det inleder fruntimmersveckan.

                                                                                  


Rödfärg

Hej Svejs!

Hoppas alla har haft det bra de två senaste dagarna,väldigt varmt har det varit. Just nu sitter jag på mitt rum och bredvid mig står luftkonditioneringsapparaten och går,och den låter en hel del men det är det värt. Ett svalt sovrum när man ska sova. Underbart!

Ja,tiden har tuffat på sedan jag skrev senast. Igår och idag har jag varit ute och rödmålat staket i hettan. Men jag tänker på pengarna jag tjänar. Dom får hoppa direkt in på spara-till-systemkamera-kontot. För någon gång vill jag ha en systemkamera men det dröjer nog ett tag till. Får spara allt vad jag kan.



Nu blev det är sånt där tråkinlägg igen,men vad ska jag skriva när jag inte gör nått om dagarna?

Svejs!


Mail from England



Detta roliga paket låg i postlådan idag och väntade på mig när jag kom hem från Mormor.
Det var en sporttop som jag har beställt ända från England. Den passade perfekt och ett stort plus var den snabba leveransen.


Och såhär fint var det inpackat. Jag tyckte klistermärket var så sött:D


Igår var jag och Madde en sväng till stan för vi var lite shoppingsugna. Men såklart så hittade jag inget bara därför. Mitt enda inköp var min aknekräm på apoteket. Annars var dagen mycket trevlig:)

Vi hörs!

Bröllop,regn och aknekräm



Ja,detta inlägg får inledas med en bild på det underbara brudparet. Kerstin och Thomas var SÅ fina och man var absolut stolt att känna dem. Ett jättefint bröllop,alldeles lagom långt och en jättetrevlig fest efteråt.
Nu är det bara deras överraskningspresent som ska klaffa. Jag känner en orosgnagning i kroppen för det känns inte så ljust just nu men det löser sig. Det är tur att jag och Madde sammarbetar,för vi är en oslagbar kombo;)

Kursen gick bra igår men det är långt att sitta i tre och en halv timme och bara lyssna. Dock bjöds det på bullar,kakor och Coca Cola. Och bjuder någon mig på Cola så får den ett stort plus;)
Efteråt var hela familjen och åt jättegod mat så vi var inte hemma förän halv tio.

Varför måste det regna? Jag skulle behöva åka till apoteket men hur kul är det när det regnar och jag kommer bli jätteblöt? Nej jag får nog vänta tills imorgon. 

Just nu saknar jag så många från min förra klass. Jag tänker på Viktoria,Tida,Timothy,Felisia,Carin,Nils,Matilda Handell... Man säger att man ska träffas men det blir helt enkelt inte av. Jag får ta och gå och hälsa på Vasa när vi har börjat.

Nu ska jag nog göra en kraftansträngning och gå och hämta posten. Misstänker att jag inte har fått något(som vanligt) och det gör det bara ännu tråkigare. Ja,jag vet. jag är lat.

/B 


Körkurs

Hej Hopp!!!

Äntligen går det att kommentera. Jag strulade väl till nått när jag höll på och gjorde om. Ja,som sagt så är jag ju inte så teknisk;)

Igår var jag på bröllop och det var hur fint som helst. Efteråt var det fest ute och vi hade sådan tur med vädret. Jag kanske lägger upp lite bilder från det senare.
Idag har jag inte gjort så mycket,men jag ska snart ta bussen och möta mamma och pappa och gå på körkortsutbildning. Ja,det betyder att jag snart ska börja övningsköra. Hur det nu ska gå... Första gången jag skulle köra moppe kunde jag inte svänga runt men övning ger färdighet:)

Nu ska jag ta tag i lite saker som måste fixas.

/B

Kommentera

Jag vet inte om det bara är jag som inte kan kommentera på min blogg,men det kanske har blivit nått fel när jag har hållt på och gjort om så försök jättegärna kommentera så får vi se om det går. Man behöver bara skriva TEST eller nått liknande om man inte vill skriva en vanlig kommentar:)

/B

Nu var det ett tag sedan...igen

Nej,nu tror jag mina ursäkter varför jag inte har skrivit på ett tag har tagit slut så nu ska jag inte ursäkta mig. För här kommer inlägget:)

Jag kommer inte riktigt ihåg när jag skrev senast,men jag tror det var förra torsdagen. På fredagen kom L,L och M hit och firade min försenade födelsedag. En jättemysig kväll med god mat (om jag får säga det själv;)) och smarrig efterrätt. Såklart vann jag och M kubbspelet,fastän jag tyckte att det var dåliga regler;)
Jag fick en jättefin lila (!) strandväska,småblommiga flip-flop och en plånbok som jag har velat haft en längre tid,också den småblommig. Jag har inga bilder nu på presenterna men jag får fixa det sen. En lyckad kväll!
På lördagen var vi och övade inför konfirmationen och på söndagen ägde den rum. Allt gick över förväntan och jättemånga sa det var bra:D Efteråt blev jag bjuden hem till M:s konfirmationsfirande och där väntade god mat och en underbar tårta:)
Den här veckan har jag inte gjort så mycket. Vi har förberret K och T:s present. Mycket tissel och tassel;) Ja,och på söndag är det dags för The Day. Jag ska på bröllop för första gången!

Nu kommer lite bilder från båtturen igår och fredagsmyset.
   

  

/B

Jag kom in...

...på gymnasie!!! Intagningsbeskedet kom idag och jag är välkommen till Polhem:D

RSS 2.0