Varför sådant bemötande?

Hej och Hopp!

Just nu har jag nedräkning till påsklovet när jag äntligen får träffa syrran och se Göteborg för första gången:)


Varför är det så i nästan alla affärer/butiker att man bemöts på ett otrevligt sätt om man vill byta,lämna till eller reklamera något? 
Jag och mamma var igår till optikern och skulle byta mina glasögon som jag hämtade för några veckor sedan. Anledningen till att vi gick dit var egentligen för att glasögonen var felanpassade på mig och de skavde mot näsan och huvudet. Men när vi väl var där så hittade jag ett annat par som jag gillade mer och som passade min ansiktsform tusen gånger bättre. Så när det blev min tur så sa mamma att vi ville byta ut det gamla paret mot det nya,och bemötandet vi fick då var inte speciellt trevligt. 

Jag kan acceptera att alla har en dålig dag ibland men när man jobbar inom servicebranschen borde man kanske tänka till lite hur man låter i sitt tonfall och hur man formulerar sina meningar. 

Så nu har jag beställt ett par nya glasögon och jag hoppas att jag gillar dem bättre. För mig är det ganska speciellt att köpa glasögon för det är något som syns och något man ska trivas i. Det är inte direkt som ett par strumpor som döljs av skorna, utan glasögonen är något alla ser och eftersom de sitter i ansiktet är de svåra att dölja.

Jag är glad såhär i efterhand att jag bytte dem, men det är få gånger jag är så ledsen och arg som jag var igår när jag gick därifrån. Jag fattar också att det kostar för butiken att skicka iväg ett par nya glasögon men vi har ju betalat för det och de nya bågarna var till och med dyrare. 
Om det står i deras garanti att man får byta ut glasögonen inom en månad är det så och då är det väl bättre att man har ett vänligt bemötande än surt och argt?

Många solhälsningar! 




Ni får ursäkta...

...att några gamla inlägg ligger först. Blev något fel när jag kategoriserade dem så ni får ha lite överseende:)

Gissningslek

Ja,om man har tråkigt så måste man ju hitta på nått att göra. Så nu har jag plockat ihop några av mina väskor och så tänkte jag att ni skulle få gissa vilken som var dyrast och billigaste. Gissar ni exakt pris och de är rätt skulle de kunna bli ett litet pris. Om man gissar var alla kommer ifrån får man pluspoäng. Så sätt igång nu ock gissa. Man får gissa hur många gånger man vill.








Hemma idag

Idag blev jag hemma från skolan. Mådde inte alls bra i morse men det har blivit bättre nu. Jag var rädd att jag hade fått en släng av magsjuka men så var inte fallet och tur var väl det. Jag har allafall bestämmt mig för att gå imorgon.

Nyss hemkommen

Har varit på gospelövning ikväll. Jag kom hem för en dryg halvtimme sedan och nu har jag fått lite mat i magen och är ganska nöjd. Tror jag ska lägga mig framför Tvn en stund och vila. Måste upp tidigt i morgon för vi


Hej Svejs

Har varit dålig på att skriva men jag har inte haft någon tid. Det är alltid fullt upp i skolan och man orkar inte så mycket på kvällarna.

Veckan har iallafall varit bra,har inte hänt så speciellt mycket.

Nytt rekord

Jag tror jag har slagit nytt rekord. Det var två veckor och en dag sedan jag skrev senast. Ja,vet inte om jag har någon bra ursäkt. Jag får helt enkelt skylla på skolan. Jag går ju som sagt på "snobbskolan" så man får räkna med mycket plugg.
Jag har sett siffror på hur många som valt varje program till gymnasie. Fick mig ett gott skratt när jag kollade på omvårdnad och såg att det var två st som sökt. Verkar inte vara speciellt populärt,men dessto större chans för mig att komma in.

Igår var hela familjen och åt på Helt Enkelt. Väldigt god mat,jag åt fetaostfylld kyckling med klyftpotatis med chilimangosås. Rekomenderas varmt;)


Vuxenpoäng? Nja...

Imorgon är det äntligen fredag och sen väntar helgen. På lördag ska jag och mammi på bio, fast jag kan inte stava till den men jag tror ni vet vilken det är. En ? bekännelser. Den har inte fått så bra kritik men jag hoppas den är bra ändå.

Alla har nog hört talas om vuxenpoäng, såsom att dricka kaffe eller att köra bil. Har nu börjat fundera på om jag verkligen samlar vuxenpoäng. Skulle nog snarare kalla det pensionärspoäng. Jag bara m


All you need is love

Hej Hallå!

Är lite nojig idag,näst sista dagen på sportlovet och det har gått alldeles för fort. Men om några veckor är det påsklov och då åker jag till storasyster i Göteborg:)

För övrigt så ska jag till frissan idag och det är välbehövligt. Håret är som ett stort trassel och jag har en enorm utväxt. Men klipp klipp ocxh detta problem är borta.

Igår var jag och mamma till Valbo. För min del blev det en bok,Elsas mode,och två par jeans.






Jag har tyvärr inga bilder från modevisningen men jag kan slänga in en bild på min fina sminkning så mina kära syster blir nöjd;)





Chip Chip!


RSS 2.0